Your cart

Your shopping cart is empty!

Terms & Conditions

1. Εισαγωγή

Σας ευχαριστούμε που επισκέπτεστε και χρησιμοποιείτε το ηλεκτρονικό μας κατάστημα www.gloriapatisserie.gr. Στο www.gloriapatisserie.gr διατίθενται οι αγαπημένες σας γλυκές δημιουργίες με την γνωστή ποιότητα της πρώτης ύλης, την φρεσκάδα, τη γεύση και εμφάνιση που τόσα χρόνια μας διακρίνουν και εάν είστε ήδη πελάτης, γνωρίζετε. Αν δεν είστε ακόμη πελάτης μας μπορείτε να μας γνωρίσετε μέσα από τις δημιουργίες μας τόσο στα φυσικά καταστήματα μας καθώς και μέσα από τις σελίδες αυτού του ιστοτόπου. Μέσω του www.gloriapatisserie.gr , εφόσον εγγραφείτε , θα έχετε διαρκή ενημέρωση για νέες γεύσεις, διάφορες προσφορές.

Καλώς ήρθατε στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα, όπου μπορείτε , παραγγέλνοντας on line, να απολαύσετε τα γλυκά μας άμεσα στο χώρο σας  ή αποστέλλοντάς τα ως δώρο σε αγαπημένα σας πρόσωπα. Τόσο απλά, με ένα κλικ και με την αξιοπιστία και ποιότητα ενός από τα ιστορικότερα και καλύτερα ζαχαροπλαστεία στο Ηράκλειο Κρήτης. Ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη! 

Με ιδιαίτερη εκτίμηση 

Μιχάηλ Κοκολάκης & ΣΙΑ Ο.Ε 


2. Αποδοχή των όρων 

Παρακαλούμε βεβαιωθείτε ως χρήστης ή επισκέπτης ή πελάτης ότι διαβάσατε προσεκτικά τους παρόντες όρους και ότι συμφωνείτε με αυτούς, καθώς κάθε συναλλαγή σας μαζί μας υποχρεωτικά διέπεται από αυτούς. Εάν δεν συμφωνείτε παρακαλώ μην χρησιμοποιήσετε την ιστοσελίδα μας. ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ Ή ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ www.gloriapatisserie.gr, ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΟΤΙ ΔΕΣΜΕΥΕΣΘΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ . 

Με την είσοδο του επισκέπτη/χρήστη στο δικτυακό αυτό τόπο τεκμαίρεται ότι έχει λάβει γνώση των όρων χρήσης, οι οποίοι αποτελούν δεσμευτικούς κανόνες σύμφωνους με την ισχύουσα ευρωπαϊκή και ελληνική νομοθεσία, και ότι αποδέχεται ανεπιφύλακτα τους όρους αυτούς. Η Εταιρεία δύναται να τροποποιεί ανά πάσα στιγμή τους παρόντες όρους χρήσης, την πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων και το περιεχόμενο του διαδικτυακού τόπου του. Οι επισκέπτες/χρήστες φέρουν την ευθύνη να ελέγχουν περιοδικά αν έχουν επέλθει τροποποιήσεις στους παρόντες όρους χρήσης και τις πολιτικές που εφαρμόζει ο παρόν ιστότοπος.  

Ο παρόν δικτυακός τόπος με διεύθυνση www.gloriapatisserie.gr έχει δημιουργηθεί και ανήκει στην ομόρρυθμη εταιρεία με την επωνυμία “ Μιχάηλ Κοκολάκης & ΣΙΑ Ο.Ε” , που εδρεύει στο Ηράκλειο, Λεωφ. Χρυσοστόμου αριθμ. 45, τκ 713 06 με ΑΦΜ 998782573 ΔΟΥ Ηρακλείου Κρήτης.

Κάθε χρήση των υπηρεσιών του www.gloriapatisserie.gr σημαίνει την ανεπιφύλακτη αποδοχή των όρων του παρόντος, όπως κάθε φορά αυτοί ισχύουν, για τον χρήστη /επισκέπτη.  Η αποδοχή και τήρηση των παρόντων Όρων και Προϋποθέσεων Χρήσης και της Πολιτική Απορρήτου και Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων είναι υποχρεωτική για την χρήση οποιασδήποτε υπηρεσίας του www.gloriapatisserie.gr. 

Η χρήση του παρόντος δικτυακού τόπου από τον χρήστη πραγματοποιείται με δική του αποκλειστικά ευθύνη.  Ο κάθε χρήστης οφείλει ο ίδιος με δική του ευθύνη να διατηρεί τον κωδικό του εμπιστευτικό και τον λογαριασμό του ασφαλή. Συμφωνεί να μην παραπλανεί υποδυόμενος οποιοδήποτε άλλο φυσικό ή νομικό πρόσωπο ή χρησιμοποιώντας ψευδή ονόματα ή ονόματα που δεν έχει εξουσιοδότηση για χρήση.

Το περιεχόμενο του παρόντος δικτυακού τόπου δεν αποτελεί και δεν δύναται σε καμία περίπτωση να ερμηνευθεί ως παροχή συμβουλών, άμεσης ή έμμεσης προτροπής των χρηστών να προβούν σε οποιαδήποτε πράξη.

3. Πνευματική Ιδιοκτησία

Τα πνευματικά δικαιώματα της ιστοσελίδας www.gloriapatisserie.gr (όπως ενδεικτικά και όχι περιοριστικά: εμπορικά σήματα, λογότυπα, κείμενα (με εξαίρεση τυχόν κριτικές από χρήστες/ επισκέπτες/ καταναλωτές), εικόνες, ψηφιακά αρχεία, σχέδια, λογισμικό και εν γενεί περιεχόμενο της ιστοσελίδας ανήκουν αποκλειστικά στην ως άνω εταιρεία ή έχουν παραχωρηθεί με άδεια χρήσης σε αυτήν και προστατεύονται από τους ισχύοντες Ελληνικούς και Διεθνείς νόμους περί προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων και εμπορικών σημάτων. 

Απαγορεύεται αυστηρά η καθ’ οιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή του περιεχομένου του καθώς και η καθ’ οιονδήποτε τρόπο συλλογή και χρήση οποιωνδήποτε καταλόγων, περιγραφών σε προϊόντα ή τιμές, η οποιαδήποτε έμμεση χρήση του ηλεκτρονικού καταστήματος και των περιεχομένων αυτού χωρίς προηγούμενη έγγραφη συγκατάθεση της επιχείρησης. 


4. Παρεχόμενες Υπηρεσίες και προϊόντα

Το www.gloriapatisserie.gr δεσμεύεται ότι καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ορθότητα, πληρότητα και την ακρίβεια των πληροφοριών που εμφανίζονται στην ηλεκτρονική του σελίδα, όσο αφορά τις πληροφορίες σχετικά με τα χαρακτηριστικά των προϊόντων και τροφίμων που διαθέτει, με την επιφύλαξη για τυχόν τεχνικά ή τυπογραφικά λάθη, καθώς και για λάθη που έγιναν εκ σφάλματος, παραδρομής ή οφείλονται σε λόγους ανωτέρας βίας ή τεχνικών βλαβών. Εάν ως Πελάτης/χρήστης εντοπίσετε κάποιο λάθος ή ανακρίβεια, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να μπορέσουμε να τα αφαιρέσουμε το συντομότερο δυνατό.

Το www.gloriapatisserie.gr εγγυάται επίσης ότι προβαίνει σε τακτικό έλεγχο ορθότητας του περιεχομένου της ιστοσελίδας του. 

Στις τιμές που αναγράφονται στους σχετικούς καταλόγους από κάθε προϊόν περιλαμβάνεται ο νόμιμος Φ.Π.Α. Οι τιμές ωστόσο των προϊόντων και υπηρεσιών δύναται να τροποποιηθούν μονομερώς από την επιχείρηση άνευ προειδοποίησης. Σε περίπτωση που λόγω τεχνικού ή άλλου σφάλματος κάποιο προϊόν πωληθεί σε τιμή κάτω του κόστους, το www.gloriapatisserie.gr διατηρεί το δικαίωμα να ακυρώσει τη συναλλαγή και να επιστρέψει τα χρήματα στον πελάτη, αφού πρώτα τον ενημερώσει σχετικά. Διευκρινίζεται επιπλέον ότι οι παρεχόμενες τιμές/προσφορές που αναγράφονται στην ηλεκτρονική σελίδα του www.gloriapatisserie.gr αφορούν αποκλειστικά τις ηλεκτρονικές σας αγορές από την σελίδα και ότι ενδέχεται να διαφοροποιούνται στο φυσικό κατάστημα - ζαχαροπλαστείο της επιχείρησής μας.


5. Περιορισμός Ευθύνης

Η επιχείρησή μας συμμορφώνεται πλήρως με τις διατάξεις του Αστικού Κώδικα αναφορικά με την πώληση καθώς και τις διατάξεις του Ν. 2251/1994 για την Προστασία των Καταναλωτών όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει

To www.gloriapatisserie.gr δεν ευθύνεται για ελλείψεις στη διαθεσιμότητα προϊόντων από λόγους ανωτέρας βίας, ελλείψεις σε πρώτες ύλες λόγω εποχής, απεργίες προμηθευτών, παράνομη συμπεριφορά τρίτων και εν γένει λόγους μη δυνάμενους να αποδοθούν σε υπαιτιότητα της επιχείρησης.

Το www.gloriapatisserie.gr εγγυάται την έγκαιρη ενημέρωση των χρηστών για τυχόν τεχνικά προβλήματα της ιστοσελίδας στα πλαίσια της προσπάθειας της επιχείρησης μας να παρέχει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας. Το www.gloriapatisserie.gr ωστόσο ουδεμία ευθύνη φέρει για τυχόν τεχνικά ή άλλης φύσεως προβλήματα που ενδέχεται να παρουσιασθούν στους πελάτες ή επισκέπτες κατά την προσπέλαση του διαδικτυακού του τόπου.

To www.gloriapatisserie.gr  και η επιχείρησή μας δεν ευθύνεται για τυχόν προσωρινή ή μόνιμη αδυναμία παροχής υπηρεσιών της και για καθυστερήσεις στην αποδοχή και εκτέλεση των παραγγελιών και παράδοση των παραγγελθέντων προϊόντων από λόγους μη δυνάμενους να αποδοθούν σε υπαιτιότητά της, όπως ενδεικτικά και μη περιοριστικά λόγους ανωτέρας βίας, ακραία καιρικά φαινόμενα, φυσικές καταστροφές, απεργίες, πυρκαγιά, δυσλειτουργίες των συνεργαζομένων εταιρειών ταχυμεταφορών, τυχαία χειροτέρευση ή καταστροφή των προϊόντων πριν την παράδοση στον χρήστη και αφότου δοθούν για αποστολή, παράνομες παρεμβάσεις του αντισυμβαλλομένου ή τρίτου, δυσλειτουργία του παρόχου Επεξεργασίας Διαδικτυακών Πληρωμών (Τράπεζα) ή του φορέα παροχής υπηρεσιών φιλοξενίας (Host Provider) ή του φορέα παροχής υπηρεσιών Διαδικτύου (ISP) ή του φορέα παροχής υπηρεσιών πρόσβασης (Access Provider) ή του τερματικού εξοπλισμού του χρήστη, εσφαλμένη παροχή στοιχείων εκ μέρους του χρήστη και γενικά για κάθε περιστατικό που εμποδίζει την ομαλή εκπλήρωση των συμβατικών της υποχρεώσεων. Επίσης, το www.gloriapatisserie.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για πράξεις ή παραλείψεις τρίτων, όπως μη επιτρεπόμενες παρεμβάσεις σε προϊόντα ή πληροφορίες που διατίθενται μέσω της ιστοσελίδας του. 

Το www.gloriapatisserie.gr αλλά και τα καταστήματα μας ουδεμία ευθύνη φέρουν, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, για όποιες επακόλουθες, παρεμπίπτουσες αποζημιώσεις ή τυχόν οιασδήποτε άλλες απαιτήσεις νομικής (αστικής ή/και ποινικής) φύσεως, ούτε για τυχόν ζημία (θετική, ειδική, ή αποθετική) χρηστών/επισκεπτών ή τρίτων μερών προκύψουν από ή σε σχέση με την λειτουργία ή μη, τη χρήση του διαδικτυακού τόπου ή την αδυναμία παροχής υπηρεσιών, την αντιγραφή, ή την παρουσίαση αυτής της ιστοσελίδας ή των περιεχομένων της ή οποιασδήποτε άλλης συνδεδεμένης ιστοσελίδας, ή με τυχόν μη επιτρεπόμενες παρεμβάσεις τρίτων σε προϊόντα, υπηρεσίες, πληροφορίες που διατίθενται μέσω αυτού, ανεξαρτήτως εάν το www.gloriapatisserie.gr είχε ενημερωθεί, γνώριζε ή έπρεπε να γνωρίζει αυτή την πιθανότητα. Αυτό δεν επηρεάζει την ευθύνη μας η οποία δεν μπορεί να αποκλειστεί ή να περιοριστεί βάσει του ισχύοντος νόμου. 


6. Υποχρεώσεις Πελάτη- Δεοντολογία και Ευθύνη χρηστών/πελατών

Οι χρήστες/επισκέπτες υποχρεούνται να τηρούν όλους τους σχετικούς Ελληνικούς, Ευρωπαϊκούς και Διεθνείς νόμους και κανονισμούς και να κάνουν χρήση του παρόντος δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται μέσω αυτού κατά τρόπο σύμφωνο με τα χρηστά ήθη και τους παρόντες Όρους και Πολιτικές. Η λειτουργία του Site ως ηλεκτρονικού καταστήματος διέπεται και από την χρήση του ισχύοντος Κώδικα Δεοντολογίας (ΦΕΚ Β’ 969/22-03-2017) 

Οι πελάτες του ηλεκτρονικού μας καταστήματος αποδέχονται ότι δεν θα χρησιμοποιούν το www.gloriapatisserie.gr για δημοσίευση, αποστολή ή μετάδοση με οποιοδήποτε φυσικό, ψηφιακό ή άλλο μέσο περιεχομένου που είναι παράνομο, προσβλητικό, βλαβερό, απειλητικό, συκοφαντικό, δυσφημιστικό, χυδαίο, άσεμνο, ή ενοχλητικό σύμφωνα με τα χρηστά ήθη, ή αποτελεί παραβίαση του απορρήτου κάποιου άλλου, δείχνει εμπάθεια, ή εκφράζει φυλετικές, εθνικές ή άλλες διακρίσεις, ή δύναται να προκαλέσει βλάβες σε ανήλικους με οποιονδήποτε τρόπο, ή δεν δικαιούται να μεταδοθεί σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία ή τα χρηστά ήθη, ή αποτελεί εσωτερική ή εμπιστευτική πληροφορία. 

Επίσης, οι πελάτες του www.gloriapatisserie.gr αποδέχονται πως δεν θα χρησιμοποιούν εργαλεία, τεχνικές, κώδικα ή άλλες μεθόδους (π.χ. trojans, ιούς, malware, spam) που περιέχουν ιούς λογισμικού ή αρχεία ή προγράμματα, ή τεχνικές που μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο την παροχή των υπηρεσιών που προσφέρει το www.gloriapatisserie.gr μέσω αυτού (πχ την πρόκληση βλάβης, την διακοπή ή καταστροφή, την παρεμπόδιση λειτουργίας, ή την παροχή πρόσβασης σε σελίδες που αφορούν μόνο σε εξουσιοδοτημένους χρήστες ή σε σελίδες και συστήματα που περιέχουν προσωπικά δεδομένα ή γενικότερα σε λογισμικό ή υλικό υπολογιστών, ηθελημένα ή αθέλητα). Οι πελάτες αποδέχονται πως το www.gloriapatisserie.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει από τρίτους που ενεργούν εν αντιθέσει των παραπάνω.

Επίσης υποχρεούται κάθε χρήστης/επισκέπτης να μην παρέχει ψεύτικες ή ανακριβείς πληροφορίες για το πρόσωπό του, να μην προβαίνει σε πλαστοπροσωπία οποιουδήποτε άλλου προσώπου. 

Η μη συμμόρφωση χρήστη/επισκέπτη του παρόντος δικτυακού τόπου με το εφαρμοστέο δίκαιο ή/και τους Όρους αυτούς, παρέχει το δικαίωμα στην επιχείρηση να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ή και νομικές ενέργειες για την αντιμετώπιση της εν λόγω αντισυμβατικής ή παράνομης συμπεριφοράς (ενδεικτικά διακοπή λειτουργίας λογαριασμού, άμεση διαγραφή περιεχομένου ή και λογαριασμού). 

Σε περίπτωση που κάποιος επισκέπτης/χρήστης προκαλέσει οιαδήποτε τεχνική ή άλλη βλάβη στο δικτυακό τόπο ευθύνεται ο ίδιος αποκλειστικά για κάθε ζημία που προκύπτει από την εν λόγω ζημία και αναλαμβάνει οιαδήποτε δαπάνη για την αποκατάσταση της βλάβης.

Οποιαδήποτε δε έξοδα ή αποζημίωση που τυχόν κληθεί να καταβάλλει η επιχείρηση ένεκα  οιασδήποτε εν γένει παραβιάσεως από χρήστη/επισκέπτη των υποχρεώσεών του που απορρέουν από του παρόντες Όρους, βαρύνουν αποκλειστικά τον εν λόγω χρήστη/επισκέπτη.


7. Ασφάλεια των Συναλλαγών

Το www.gloriapatisserie.gr δεσμεύεται όσον αφορά στην εξασφάλιση της ασφάλειας και της ακεραιότητας των δεδομένων που συλλέγει σχετικά με τους χρήστες της ιστοσελίδας του. Η εταιρεία μας για το λόγο αυτό έχει λάβει τα κατάλληλα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα για να διασφαλίσει την τήρηση της νομοθεσίας για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, για την επίτευξη του κατάλληλου επιπέδου ασφάλειας των προσωπικών δεδομένων των πελατών τoυ και τρίτων, των οποίων τα δεδομένα επεξεργάζεται, καθώς και των χρηστών της ιστοσελίδας του, ενώ έχει λάβει και όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας προκειμένου να μην επιτρέπεται η πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα σε κανέναν άλλο πέρα από τα κατάλληλα εξουσιοδοτημένα προς τούτο πρόσωπα και μόνο για τους σκοπούς επεξεργασίας που προβλέπονται παραπάνω. Μόλις η εταιρεία λάβει τα στοιχεία σας, ενεργοποιούνται οι διαδικασίες και τα μέτρα ασφαλείας για την αποτροπή μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης σε αυτά.

To www.gloriapatisserie.gr εγγυάται την ασφάλεια των στοιχείων σας, ενώ δεν αποθηκεύει με κανένα τρόπο πληροφορίες σχετικά με πιστωτικές, χρεωστικές ή προπληρωμένες κάρτες. Όλες οι οικονομικές συναλλαγές που πραγματοποιούνται με χρήση κάρτας διεκπεραιώνονται μέσω της ασφαλούς πλατφόρμας πληρωμών της Viva Payments. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ασφάλεια των προσωπικών σας δεδομένων παρακαλώ διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου και Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.


8. Περιήγηση στο Διαδικτυακό Τόπο – Πολιτική Cookies

Όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, έτσι και αυτός, με την περιήγησή σας στο www.gloriapatisserie.gr την εγγραφή λογαριασμού σας στο Ηλεκτρονικό μας Κατάστημα, την εγγραφή σας στην Υπηρεσία Newsletter, την υποβολή παραγγελίας και αγοράς από Ηλεκτρονικό μας Κατάστημα, συλλέγει και επεξεργάζεται προσωπικά δεδομένα και πληροφορίες που σας αφορούν, είτε μέσω cookies είτε απευθείας από εσάς που μας τα χορηγείτε. Χρησιμοποιούμε cookies για τη βελτίωση της λειτουργίας του ιστοτόπου μας, τη σύνδεση στον λογαριασμό σας, την προβολή εξατομικευμένου και προσωποποιημένου περιεχομένου, όπως προτάσεων και διαφημιστικού υλικού που ταιριάζει καλύτερα σε εσάς και τα ενδιαφέροντά σας. Επίσης, τα cookies χρησιμοποιούνται από τον ιστότοπό μας για να επιτρέπουν στον ιστότοπο να λειτουργεί πιο αποτελεσματικά και να βελτιώνει την απόδοσή του, αλλά και να παρέχει στον ιδιοκτήτη της ιστοσελίδας πληροφορίες. . Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα cookies και το είδος αυτών που χρησιμοποιεί ο παρόν ιστότοπος βλ. αναλυτικά την πολιτική cookies στην παρούσα ιστοσελίδα.   


9. Παραγγελία Προϊόντων

Ο επισκέπτης/χρήστης του διαδικτυακού τόπου εφόσον διαθέτει πλήρη δικαιοπρακτική ικανότητα σύμφωνα με τους ορισμούς του Αστικού Κώδικα δηλαδή έχει συμπληρώσει το δέκατο όγδοο έτος της ηλικίας του και δεν τελεί σε δικαστική συμπαράσταση ως προς την σύναψη σύμβασης πώλησης είτε σύμβαση πωλήσεως εξ αποστάσεως, έχει τη δυνατότητα να παραγγείλει τα διατιθέμενα προς πώληση προϊόντα του www.gloriapatisserie.gr σύμφωνα με τους όρους και την προβλεπόμενη διαδικασία παραγγελίας. Το www.gloriapatisserie.gr είναι εναντίον της συγκέντρωσης δεδομένων και πραγματοποίησης παραγγελιών από ανηλίκους, δηλαδή άτομα που είναι κάτω των 18 ετών.

Ο Πελάτης μπορεί να κάνει παραγγελία για τα προϊόντα που προσφέρονται μέσα από τον ιστότοπο ανά πάσα στιγμή, με ή χωρίς να έχει κάνει εγγραφή, ακολουθώντας τα βήματα που αναγράφονται στην Ιστοσελίδα.


Για  την πραγματοποίηση έγκυρης παραγγελίας επισκέπτης/χρήστης πρέπει αφού επιλέξει τα προϊοντα που επιθυμεί και τα αποστείλει στο καλάθι αγορών του: (α) να συμπληρώσει τα απαραίτητα στοιχεία που απαιτούνται για την σύναψη της σύμβασης πώλησης (διεύθυνση αποστολής, τρόπος πληρωμής κλπ, επιλογή τιμολόγησης κλπ), (β) να αποδεχθεί ανεπιφύλακτα τους όρους της σύμβασης πώλησης (ως προς το προϊόν, τίμημα, αποστολή κλπ) και τους παρόντες όρους χρήσης, οι οποίοι αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της καταρτιζόμενης σύμβασης. Η αποδοχή των παραπάνω συντελείται με την ηλεκτρονική επιλογή "ΑΠΟΔΟΧΗ" πριν την ολοκλήρωση της παραγγελίας. Η πραγματοποίηση παραγγελίας αποτελεί σύναψη σύμβασης πώλησης εξ αποστάσεως, εφαρμοζομένου του σχετικού νομοθετικού πλαισίου (άρθρο 4 Ν.2251/1994, όπως τροποποιείται κάθε φορά και ισχύει). 

Μετά την ολοκλήρωση της παραγγελίας, ο καταναλωτής λαμβάνει διαδικτυακά ένα μήνυμα επιβεβαίωσης της παραγγελίας. 


10. Τρόποι πληρωμής 

Ο τρόπος καταβολής του τιμήματος επιλέγεται από τον επισκέπτη/χρήστη και περιλαμβάνει τη δυνατότητα χρέωσης πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας (επιλεγόμενη από το σύστημα υποβολής παραγγελίας), την χρήση του συστήματος ηλεκτρονικών πληρωμών viva payments. Αναλυτικότερα η πληρωμή πραγματοποιείται με έναν από τους παρακάτω τρόπους:


11. Αποστολή - Παράδοση Προϊόντων- Χρέωση αποστολής

Στο www.gloriapatisserie.gr προσπαθούμε καθημερινά για την άμεση εξυπηρέτηση των αναγκών σας και είναι προτεραιότητά μας η άμεση και σωστή παράδοση της παραγγελίας σας μέσω της εταιρείας ταχυμεταφορών που συνεργαζόμαστε.Κατά την καταχώρηση, αλλά και επεξεργασία της παραγγελίας σας, ενδέχεται να λάβετε αυτοματοποιημένα μηνύματα (email/sms/viber) που σας ενημερώνουν για την πορεία της παραγγελίας σας. εσάς και να τα διατηρείτε καθ' όλη την διάρκεια της συναλλαγής μας.

Πού αποστέλλουμε : 

Για προϊόντα μακράς διάρκειας γίνονται αποστολές σε όλη την Ελλάδα και εκτός Ελλάδος κατόπιν συνεννόησης με την επιχείρησή μας με έναν από τους τρόπους επικοινωνίας που ορίζονται στην ιστοσελίδα μας.

Για ευπαθή προϊόντα τούτα θα αποστέλλονται μόνο εντός νομού Ηρακλείου.

Για αποστολές στην Ελλάδα 

H παράδοση των προϊόντων στο χώρο σας γίνεται με την εταιρία ταχυμεταφορών ACS COURIER και εκτιμώμενο χρόνο παράδοσης : i) αυθημερόν  (αναλόγως την ώρα αποστολής της παραγγελίας σας) ή την επόμενη εργάσιμη ημέρα εντός Νομού  Ηρακλείου, ii)  2 εργάσιμες μέρες για υπόλοιπη Κρήτη και Ελλάδα iii) σε ειδικές περίπτωσης (πχ μεγάλες ποσότητες ή δυσπρόσιτες περιοχές)  καθώς και αποστολές εκτός Ελλάδος η αποστολή λαμβάνει χώρα κατόπιν συνεννόησης με την επιχείρησή μας.

Σημειώσατε ότι η επιχείρησή μας δεν ευθύνεται για την μη τήρηση των εκτιμώμενων χρόνων παράδοσης ή για καθυστερήσεις που δεν μπορούν να αποδοθούν σε υπαιτιότητα μας ή οφείλονται σε γεγονότα ανωτέρας βίας ή σε απουσία δική σας (ή του προσώπου στο οποίο απευθύνονται) από τον χώρο παράδοσης των προϊόντων. 

Επιπλέον παρέχεται η δυνατότητα παραλαβής των προϊόντων από τον ίδιο τον πελάτη από τα φυσικά μας καταστήματα. 

Χρεώσεις 

Τα έξοδα αποστολής ανέρχονται στο ποσό των 3 ευρώ .  Σε ορισμένα προϊόντα λόγω μεγάλου όγκου ή πολύ μεγάλης ποσότητας ή δυσπρόσιτης περιοχής τα μεταφορικά πραγματοποιούνται κατόπιν συνεννόησης


12. Δικαιώματα σας ως Καταναλωτής

Καμία πρόβλεψη των παρόντων Όρων Χρήσης δεν επηρεάζει τα νόμιμα δικαιώματα σας ως καταναλωτή σύμφωνα με τον ελληνικό νόμο. Η ευθύνη για τα προϊόντα μετατίθεται σε εσάς από τη στιγμή που εσείς ή κάποιο τρίτο μέρος που ενεργεί κατ’ εντολή σας, διάφορο του μεταφορέα, έχει αποκτήσει την φυσική κατοχή ή έλεγχο των προϊόντων. 

1. Δικαίωμα υπαναχώρησης από τις εξ αποστάσεως συμβάσεις βάσει του Ν. 2251/1994 - Πολιτική επιστροφών

Η επιχείρησή μας λαμβάνει κάθε δυνατό μέτρο, ώστε όλα τα προϊόντα να συσκευάζονται ειδικά και προσεκτικά, προκειμένου να φθάσουν σε εσάς πάντα με ασφάλεια, φρέσκα και με την γνωστή ποιότητα που τα διακρίνει , χωρίς φθορές. Σε πολύ σπάνιες, όμως, περιπτώσεις υπάρχει περίπτωση κάποιο από τα προϊόντα αυτά να φθαρεί κατά την αποστολή του σε εσάς. Για τον λόγο αυτό σας καλούμε να ελέγχετε τα προϊόντα κατά την παραλαβή τους (είτε μέσω της μεταφορικής εταιρείας είτε κατά την παραλαβή τους από τα φυσικά μας καταστήματα- ζαχαροπλαστεία) . Μετά την αποχώρηση του μεταφορέα και σε κάθε περίπτωση την ανεπιφύλακτη παραλαβή του από εσάς (και κατά την παραλαβή από τα καταστήματα μας) υπαναχώρηση ή αντικατάσταση προϊόντων δεν θα μπορεί να λάβει χώρα. Σε περίπτωση που παραλάβετε το προϊόν χωρίς να εκφράσετε κάποια συγκεκριμένη επιφύλαξη σημαίνει ότι έχετε παραλάβει ανεπιφύλακτα το προϊόν από την επιχείρησή μας. Το ως άνω δικαίωμα υπαναχώρησης ή αντικατάστασης παρέχεται περιοριστικά στις κάτωθι περιπτώσεις: 1) όταν υπάρχει εμφανή οπτικά και ουσιώδη αλλοίωση ή παραβίαση της εξωτερικής συσκευασίας ή του εσωτερικού του λόγω της μεταφοράς ή 2) όταν εστάλη προς παραλαβή διαφορετικό προϊόν από αυτό που παραγγείλατε και δεν επιθυμείτε την παραλαβή της παραγγελίας σας με διαφορετικό προϊόν. Στις ως άνω περιπτώσεις παρακαλούμε επικοινωνήστε αμέσως μαζί μας, πριν την ανεπιφύλακτη παραλαβή του από εσάς και την αποχώρηση της μεταφορικής εταιρείας, δηλώνοντάς μας αν επιθυμείτε να σας αποσταλεί νέο προς αντικατάσταση ή αν επιθυμείτε να ασκήσετε το δικαίωμά σας για υπαναχώρηση. Σε περίπτωση που επιθυμείτε να σας αποσταλεί νέο προϊόν προς αντικατάσταση, το νέο προϊόν θα σας σταλεί το συντομότερο δυνατόν, χωρίς οποιαδήποτε επιπρόσθετη επιβάρυνση.

Σε περίπτωση υπαναχώρησής σας, η επιστροφή των χρημάτων σας θα λάβει χώρα εντός 5 εργάσιμων εργάσιμης ημέρας, από την ενημέρωσή μας . Η επιστροφή του τιμήματος γίνεται με τον ίδιο τρόπο που έγινε η εξόφληση. Σε περίπτωση που το τίμημα έχει χρεωθεί στην πιστωτική κάρτα του καταναλωτή, η ενάσκηση του δικαιώματος υπαναχώρησης επιφέρει ταυτόχρονα και την λύση της σχετικής τριμερούς σύμβασης ανάμεσα σε καταναλωτή – προμηθευτή και τράπεζα, χωρίς καταβολή αποζημίωσης. 

Το δικαίωμα υπαναχώρησης εκ του άρθρου 4 § 10 ν. 2251/1994 δεν εφαρμόζεται:

Στις περιπτώσεις που το τίμημα των προϊόντων έχει καταβληθεί σε φυσικό κατάστημα της επιχείρησης μας και επιπλέον, τα προϊόντα έχουν παραληφθεί από το φυσικό μας κατάστημα, καθώς η πώληση δεν θεωρείται ότι τελέστηκε από απόσταση.

Προϊόντα τα οποία μπορούν να αλλοιωθούν ή λήγουν σύντομα

Προϊόντα τα οποία δεν είναι κατάλληλα προς επιστροφή, για λόγους προστασίας της υγείας ή για λόγους υγιεινής, και τα οποία έχουν αποσφραγιστεί μετά την παράδοση.

Προϊόντα που έχουν χρησιμοποιηθεί

Προϊόντα τα οποία, μετά την παράδοση, λόγω της φύσης τους, είναι αναπόσπαστα αναμεμειγμένα με άλλα στοιχεία

Προϊοντα που κατασκευάσθηκαν σύμφωνα με τις προδιαγραφές του καταναλωτή ή σαφώς εξατομικευμένα

Δικαίωμα υπαναχώρησης δεν υφίσταται τέλος στην περίπτωση που ενδεχομένως το προϊόν δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες σας


2. Υποβολή παραπόνων 

Για κάθε περίπτωση που ο καταναλωτής δεν έμεινε ικανοποιημένος από την εκπλήρωση της παραγγελίας ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο που αφορά το ηλεκτρονικό μας κατάστημα έχει το δικαίωμα, εντός δεκαπέντε (15) ημερών από την παρουσίαση του προβλήματος να υποβάλλει παράπονο στην εταιρία, συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα επικοινωνίας ή μέσω e-mail .

To παράπονο του καταναλωτή θα εξεταστεί άμεσα και η απάντηση θα του σταλεί από την εταιρία το αργότερο εντός δέκα (10) ημερών από την παραλαβή του, στην διεύθυνση του ηλεκτρονικού του ταχυδρομείου. Κατά την εξέταση του παραπόνου, η εταιρία διατηρεί το δικαίωμα να επικοινωνήσει με τον καταναλωτή για την διευκρίνιση των περιστάσεων που δημιούργησαν το καταγγελλόμενο πρόβλημα. Σε αυτή την περίπτωση, ο καταναλωτής θα πρέπει να διευκολύνει παρέχοντας τις σχετικές πληροφορίες, για την διευθέτηση του ζητήματος.

Για κάθε περίπτωση που αφορά την λειτουργία του ηλεκτρονικού καταστήματος, ο καταναλωτής, αποδεχόμενος τους παρόντες όρους χρήσης, έχει υποχρέωση να ακολουθήσει τη διαδικασία υποβολής παραπόνου πριν τυχόν επιλέξει την κίνηση νομικών διαδικασιών.


3. Επίλυση Διαφορών

Για οποιοδήποτε πρόβλημα ή απορία έχετε θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε και για τον λόγο αυτό μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας με email. Αν παρόλα αυτά δεν μπορούμε να επιλύσουμε το θέμα που έχετε και θεωρείτε ότι από τις μεταξύ μας συναλλαγές προσβάλετται κάποιο δικαίωμα σας, μπορείτε σύμφωνα με την Οδηγία 2013/11/ΕΚ, η οποία ενσωματώθηκε στην Ελλάδα με την ΚΥΑ 70330/2015, να κάνετε χρήση της δυνατότητας ηλεκτρονικής επίλυσης καταναλωτικών διαφορών με τη διαδικασία Εναλλακτικής Επίλυσης Διαφορών (ΕΕΔ - Alternative Dispute Resolution) στο σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εάν ο πελάτης έχει την ιδιότητα του καταναλωτή (δηλ. φυσικό πρόσωπο που ενεργεί εκτός επαγγελματικής ιδιότητας) και έχει οποιοδήποτε πρόβλημα με αγορά που πραγματοποίησε από την Ιστοσελίδα μας μπορεί να κινήσει την διαδικασία ΕΕΔ δια μέσου της της ενιαίας πανενωσιακής πλατφόρμας για την ηλεκτρονική επίλυση διαφορών (πλατφόρμα ΗΕΔ) που είναι διαθέσιμη στο https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.chooseLanguage. Εθνικό σημείο επαφής για την ΗΕΔ στην Ελλάδα έχει οριστεί το Ευρωπαϊκό Κέντρο Καταναλωτή Ελλάδας. Μπορείτε επίσης να απευθυνθείτε στο Συνήγορο του Καταναλωτή (synigoroskatanaloti.gr). Τα ανωτέρω δεν περιορίζουν σε τίποτα τα δικαιώματα που και εσείς και εμείς έχουμε να καταφύγουμε στα αρμόδια δικαστήρια.


13. Επικοινωνία με την εταιρεία

Ο επισκέπτης/χρήστης του διαδικτυακού τόπου σε περίπτωση που επιθυμεί κάποια διευκρίνιση ή πληροφορία αναφορικά με τους όρους της παρούσας, ή έχει κάποια διαφωνία ή απορία, μπορεί να επικοινωνήσει με την Εταιρεία μας:

αποστέλλοντας μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) στο [email protected] ή 

στα στοιχεία επικοινωνίας που αναφέρονται στην ιστοσελίδα μας μέσω της φόρμας για υποβολή ερωτήματος ή  

στην ταχυδρομική μας διέυθυνση : Λεωφ. Χρυσοστόμου αριθμ. 45, τκ  713 06 

 

14. Εφαρμοστέο Δίκαιο

Οι παρόντες όροι χρήσης και η χρήση του δικτυακού τόπου www.gloriapatisserie.gr διέπονται από το Ελληνικό Δίκαιο, από τις ισχύουσες σε αυτό νομοθετικές διατάξεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από τις σχετικές Διεθνείς Συνθήκες και συμβάσεις. Για οποιαδήποτε τυχόν διαφωνία που σχετίζεται με οποιονδήποτε τρόπο με την χρήση του ιστοτόπου ή με τα προϊόντα που πωλούνται μέσω αυτού, θα γίνεται κατ' αρχάς προσπάθεια να επιλυθεί αυτή εξωδικαστικά. Σε περίπτωση μη επίτευξης εξωδικαστικής επίλυσης, κατά τόπο αρμόδια για την επίλυση οιασδήποτε διαφοράς ήθελε προκύψει από τη χρήση του δικτυακού τόπου www.gloriapatisserie.gr ορίζονται τα Δικαστήρια του Ηρακλείου Κρήτης.


15. Τροποποίηση των όρων

Το www.gloriapatisserie.gr διατηρεί το δικαίωμα να μεταβάλει ή να τροποποιεί  μονομερώς τους εφαρμοστέους όρους και προϋποθέσεις για τη χρήση της ιστοσελίδας ανά πάσα χρονική στιγμή. Τέτοιες αλλαγές, τροποποιήσεις, προσθήκες ή διαγραφές στους όρους και τις προϋποθέσεις της χρήσης θα τίθενται σε ισχύ άμεσα από την γνωστοποίησή τους, η οποία μπορεί να δοθεί με κάθε μέσο συμπεριλαμβανομένης, αλλά όχι περιοριστικά, της θέσης καινούργιων όρων και προϋποθέσεων στην ιστοσελίδα. Κάθε χρήση της ιστοσελίδας κατόπιν τέτοιας αλλαγής ή τροποποίησης θα θεωρείται ότι αποτελεί αποδοχή εκ μέρους σας τέτοιων αλλαγών, τροποποιήσεων, προσθηκών ή διαγραφών και για το λόγο αυτό παρακαλείσθε όπως διαβάζετε αυτούς και παρακολουθείτε τακτικά τυχόν αλλαγές τους. 


H τελευταία αναθεώρηση των Όρων Χρήσης έγινε στις 01-08-2022